Etusivu » Teollisuus » Kasvua tuotannon tehokkuuteen ja työntekijöiden hyvinvointiin
Sponsoroitu

Investointi laadukkaaseen imujärjestelmään kannattaa tuotannollisesti ja kasvattaa työyhteisön hyvinvointia.

Elintarviketeollisuudessa erilaiset tuotannon vaiheet aiheuttavat paljon hukka-ainesosia ja pölyävä työympäristö monenlaista vaivaa työntekijöille. Myös elintarviketeollisuuden erittäin tiukat hygieniavaatimukset asettavat omat vaatimuksensa.

– Elintarviketeollisuudelle suunnitellulla imujärjestelmällä voidaan merkittävästi auttaa alan toimijoita parantamaan sekä laatua että tuotantoprosessin tehokkuutta, sanoo Harri Kuhanen, Dustcontrol Suomen maajohtaja.

Dustcontrollilla on vuosikymmenten kokemus pölynerottimien ja imujärjestelmien kehittämisestä valmistavan teollisuuden yrityksille. Elintarviketeollisuuden vaateisiin suunniteltu uusi imujärjestelmä yhdistää vankan osaamisen huomioiden alan turvallisuus- ja hygieniavaatimukset. Jatkuva laitteiston kehittäminen ja asiakkaiden tarpeisiin vastaaminen on kaiken a ja o.

– Kaikki laitteet on suunniteltu helposti käsiteltäviksi ja puhdistettaviksi, jotta käyttäminen on mahdollisimman saumatonta. Myös teknologia tulee ottamaan isomman roolin laitteistoissa ja IoT-lanseeraus on kevään aikana, toteaa Pekka Korhonen, Dustcontrollin kiinteistä imujärjestelmistä vastaava johtaja.

Vähemmän hävikkiä ja enemmän hyvinvointia

Dustcontrollin elintarviketeollisuudelle kehittämällä Good for Food -imujärjestelmällä elintarvikevalmistajilla on mahdollisuus myös käyttää uudelleen eroteltuja aineita kuten jyviä, jauhoja, mausteita ja muita kuiva-aineita.

– Järjestelmämme ovat täysin integroitavissa tuotantoprosesseihin aineksien kierrätystä varten. Hävikin pienentäminen auttaa valmistajia parantamaan sekä laatua että tehokkuutta. Jokainen järjestelmä on yksilöllinen, asiakkaan tarpeet huomioiva kattava kokonaisuus, Kuhanen toteaa.

Sekä Kuhanen että Korhonen painottavat kuitenkin kaiken taustalla olevaa työntekijöiden hyvinvoinnin keskeistä roolia.

– Investointi imujärjestelmiin lisää merkittävästi työntekijöiden hyvinvointia ja tätä kautta myös tuotanto tehostuu. Terveellinen työympäristö koituu kaikkien eduksi.

Tutustu elintarviketeollisuudelle suunniteltuihin imujärjestelmiin täältä

Dustcontrol on mukana PacTec, FoodTec, PlastExpo Nordic -messuilla Messukeskuksessa 11.–12.3.2020.Tule tapaamaan myyjiä ja tutustumaan järjestelmiin paikan päälle, osastolle 3b24

Dustcontrol AB lyhyesti:

  • Perustettu 1972
  • Kehittää edistyneitä pölynerottimia- ja imujärjestelmiä
  • Valmistava teollisuus, rakennusala, lääketeollisuus, elintarviketeollisuus
  • Tuotteet puhdistavat 99,95 % ilman epäpuhtauksista
  • Pääkonttori ja tuotantolaitokset Ruotsissa, Suomen tytäryhtiö toimii Vantaalla
Next article