Etusivu » Vesitekniikka » Uraauurtava vedenmittausteknologia antaa tulokset paikan päällä kymmenistä alkuaineista
Sponsoroitu

Sensmetin kehittämä ainutlaatuinen vedenmittauslaite kertoo reaaliajassa jopa 50 vedenlaatuparametria. μDOES®-monimetallianalysaattori mahdollistaa jatkuvan, tehokkaan ja automaattisen mittauksen.

– Tuotamme jatkuvaa, reaaliaikais-ta tietoa veden laadusta helpossa muodossa. Tuotteemme on kansainvälisesti ainutlaatuinen μDOES®-monimetallianalysaattori, jonka mittausherkkyys havaitsee miljoonasosapitoisuuksia metalleja sekä muita keskeisiä vedenlaatuparametreja. Voimme mitata jopa 50 eri parametria vedessä yhdellä mittauksella. Automaattisesti tehdyt mittaukset ovat nähtävissä viiden minuutin välein, kertoo Sensmet Oy:n toimitusjohtaja Toni Laurila.

– Asiakas saa reaaliaikaisen näkymän prosessiin, mahdollisuuden reagoida nopeasti ja hyvät edellytykset toiminnan kehittämiseen. Tämä tehostaa toimintaa, varmistaa prosessiveden laadun ja parantaa vastuullisuutta turvallisuus- ja ympäristönäkökulmasta, Laurila kertoo.

Vesi on tärkeää kaivos-, teräs- ja metsäteollisuudessa, jossa veden kierrätys lisääntyy merkittävästi. Tähän saakka reaaliaikaisia mittausteknologioita on ollut vähän ja niiden tuottama tieto hyvin rajattua.

– Ilmakehän tai kaasun mittauksiin verrattuna vesialan digitalisaatio on paljon jäljessä. Yksikään iso tehdas tai voimalaitos ei saa nykyään toimia ilman reaaliaikaista savukaasujen seurantaa. Vastaavat vaatimukset online-mittaukseen ovat tulossa varmasti myös vesipuolelle.

Laboratoriomittaukset ovat tarkkoja, mutta tulosten saanti vie yleensä aikaa päiviä, jopa viikkoja. Siinä ajassa vesiprosessissa voi tapahtua paljon. Jotkut vesianalysaattorit antavat tuloksen heti, mutta yleensä vain yhdestä parametrista. Se on kallista, kun tarvitaan muutaman eri parametrin seurantaa.

– μDOES®-vesianalysaattori tekee veden sisään kipinän ja laite määrittää näytteen metallit analysoimalla kipinän valon värit. Automatiikka huolehtii mittauksen luotettavasta toiminnasta. Analysaattorin käyttö ei vaadi ihmistyötä, kevyt tarkastus kolmen kuukauden välein riittää. Analysaattorin käyttöönotto onnistuu mittauspalvelumallilla, jolloin huolehdimme asennuksesta sekä huollosta ja toimitamme vedenlaadun mittausdatan kuukausimaksulla, Laurila kertoo.

Next article