Etusivu » Logistiikka » Parempaa tietoa päätöksenteon tueksi
Sponsoroitu

Logistiset prosessit vaativat yhä useammin nopeita päätöksiä. Tehokkaaseen toimintaan tarvitaan tietoa valmiiksi pureksittuna, sanoo HUB logisticsin kehitysjohtaja Anssi Tura.

Monessa yrityksessä järjestelmiä ei hyödynnetä optimaalisesti ja näkyvyys kokonaisuuteen on heikompi. Isossa kuvassa haaste on se, että järjestelmät ovat hajautuneet, tieto on levällään eikä sitä saada yhdistettyä.

– Tämä vaikuttaa toiminnan tehokkuuteen ja päätöksenteon tueksi on vaikeaa saada kokonaiskäsitystä tilanteesta, Tura sanoo kuvaillessaan melko tyypillistä tilannetta teollisuuden toimijoiden sisälogistiikassa.

Erityisesti näinä aikoina, kun logistiikka-alaan kohdistuu isoja ja äkkinäisiä muutoksia ja komponenttipula vaivaa, johtamisen päätöksentekoaika on lyhyt.

– Sisälogistiikassa pitää pystyä tekemään hyviä päätöksiä yhden päivän sisällä. Tiedon pitää olla pureksittuna, jotta ratkaisuja pystytään tekemään nopeasti. Päivittäinen johtaminen ja tuotannosta huolehtiminen tarvitsevat niitä tukevia digitaalisia työkaluja, Tura sanoo.

Tiedolla johtamisen työkalut

HUB logistics pystyy tarjoamaan johdolle parempaa näkyvyyttä yrityksen toiminnasta, joka tukee päivittäistä ja pitkän linjan strategista päätöksentekoa.

– Ydinajatuksemme on se, että tulemme asiakkaan toimitiloihin kiinteäksi osaksi sisälogistiikkaa. Hoidamme asiakkaan materiaalivirtoja sen sijaan että asiakas hoitaisi niitä itse. Tämä mahdollistaa sen, että asiakas keskittyy omaan ydinliiketoimintaansa ja tuotannossa asiat rullaavat järkevästi sekä tehokkaasti.

– Olemme keskittyneet tiedon käsittelyyn ja ihmisen ohjaamiseen logistisessa prosessissa. Kun varastonhallintajärjestelmä ohjaa ihmistä tekemään asioita, siitä jää digitaalista jälkeä.

Kertyvä data antaa tietoa esimerkiksi virhetilanteista tai muista poikkeamista, joiden ennaltaehkäiseminen tuo säästöjä.  

– Logistisen seurannan perusteella asiakasyritys saa laajemman kuvan koko toimitusketjusta ja se antaa välineet kokonaisvaltaiseen tiedolla johtamiseen, Tura summaa.

Next article