Etusivu » Digitalisaatio » Digitalisoinnin avulla saat tarkempaa ymmärrystä asiakkaasi tarpeista
Sponsoroitu

Tänä päivänä sekä kuluttajien että B2B-ostajien hankinnat alkavat internetistä.

– Myynnin digitalisointi keskittyy nyt pääasiassa verkkokauppojen käyttöönottoon sekä asiakastietoihin ja asiakkaan käyttäytymisen ymmärtämiseen, kuten siihen mitä verkkosivuja asiakas katselee. Asiakastarvetiedosta ei puhuta samalla tavalla, kertoo Klaro Technology Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Koskiniemi.

Muuta asiakasongelma dataksi ja laadukkaammaksi tarjoukseksi

Jotta asiakkaan ongelma voidaan ratkaista, on tunnettava asiakkaan käyttötarve, siihen liittyvä ympäristö ja prosessit sekä tavoiteltu lopputulos. Lisäksi myynnin on huomioitava yrityksen omat tuotantotaloudelliset näkökulmat.

– Miten ratkaiset asiakkaasi tarpeen, mitä pystyt toimittamaan ja mikä on kilpailukykyinen hinta? Etsimme vastauksia asiakastarpeen syvälliseen ymmärtämiseen ja muutamme tarvetiedon tekniseksi dataksi. Sen pohjalta teemme ratkaisuehdotuksen eli tarjouksen, Koskiniemi sanoo.

Monikanavainen myynnin maailma täynnä mahdollisuuksia

– Tekninen myynti on painottunut perinteisesti henkilökohtaiseen myyntityöhön. Mutta ostamisen muutos alkoi jo ennen koronaa. Myyntiprosessien digitalisoinnin ja uudet digitaaliset kanavat voi nähdä myös mahdollisuutena. Nekin asiakkaat ja asiakassegmentit, jotka eivät olleet ennen kannattavia, voidaan nyt hoitaa kustannustehokkaasti. Digiloikka mahdollistaa sen, että voit myös palvella asiakkaita helpommin ympäri maailmaa, toteaa Tuomas Koskiniemi.

McKinseyn tutkimuksessa 76 prosenttia yrityksistä kertoi ottaneensa käyttöön erilaisia virtuaalisia tapaamistyökaluja ja 65 prosenttia on suunnitellut digitaalisen myyntikanavan kehittämistä. Lisäksi kolmasosa yrityksistä on jo tehnyt digitaalisia toimenpiteitä sekä kehittänyt asiakkaille tarjottavaa itsepalvelua.

Digitalisoimalla palveluitaan ja modernisoimalla prosessejaan yritykset voivat palvella asiakkaitaan paremmin ja saavuttaa jopa 30 prosentin kasvun.

– Myyntiprosessin digitalisointi ei voi tarkoittaa pelkkää Teamsia tai verkkokaupan käyttöönottoa. Digitaalisia työkaluja tarvitaan erityisesti kartoittamaan asiakkaan tarpeita. Kun tarvedata muodostetaan ja tallennetaan yhteen tietokantaan, sitä voidaan analysoida tarkemmin. Näin asiakkaan tarve ymmärretään paremmin ja ratkaisuehdotus tehdään jalostetun datan perusteella. Samaa dataa voidaan sitten hyödyntää laajempaankin analyysiin yrityksen tarjoamasta, Koskiniemi painottaa.

– Tuomme tukea tekniseen myyntiin ja vapautamme myyjän aikaa asiakkaan kohtaamiseen, ymmärtämiseen, luottamuksen rakentamiseen ja kaupan tekemiseen. Sovelluksemme systematisoi ja automatisoi teknisen ratkaisumyynnin prosesseja sekä rutiinitöitä, ja auttaa näin myyntiä tekemään laadukkaampaa myyntityötä, Tuomas Koskiniemi summaa.

Kiinnostuitko? Lue lisää palveluistamme >>

Next article