Etusivu » Logistiikka » Muutos ravistelee pakkaustoimialaa
Sponsoroitu

Käsissä oleva kriisi on muuttanut myös pakkaustoimialaa. Boxon Oy:n Jukka Korpion mukaan avoimuus, luottamus sekä asiakaslähtöinen ratkaisumalli siivittävät menestyjiä poikkeustilanteessa ja sen jälkeenkin.

Käsissä oleva tilanne muutti pakkaustoimialan kenttää nopeasti. Uuden edessä olivat niin pakkausprosessien ratkaisutoimittaja Boxon kuin esimerkiksi ruokapalvelutoimittajat sekä muut verkkokaupan toimijat. Tilausmäärät kasvoivat ja toimijoilla oli edessään positiivinen ongelma.

Korpio kertoo tilanteesta valaisevan asiakasesimerkin.

– Asiakkaamme Ruokaboksi oli tilanteessa, jossa ruoan kotiinkuljetustilaukset kasvoivat räjähdysmäisesti. Tilausten määrä haastoi toimitus- ja erityisesti kylmäketjun ja tämä ongelma oli ratkaistava välittömästi. Ruokaboksi yhdessä logistiikkakumppaninsa Collico Oy:n kanssa saivat Boxonilta muutamassa päivässä ratkaisuehdotuksen koko pakkausprosessin kehittämiseksi sisältäen vaiheittaisen siirtymisen automatisointiin. Tämä oli mahdollista vain avaamalla koko toimitusketju ja sen arvonmuodostus, jotta asiakas pystyi muodostamaan kokonaisvaltaisen käsityksen mittavasta investointiohjelmasta.

Tilanne, joka normaalioloissa olisi huomattavasti pidempi prosessi, hoidettiin muutaman viikon aikana käytännön toteutukseksi, kierrätettävyydestä tinkimättä. Uuden tilanteen myötä korostunut avoimuus, nopeus sekä asiakaslähtöinen ratkaisumalli ovatkin Korpion mukaan menestystekijät nyt ja jatkossa.

Saumaton kokonaisuus

Boxonin rooli on orkestroida pakkauskonseptia, jossa toimitusketju muodostuu jouhevaksi kokonaisuudeksi. Teollisuuden, kaupan ja logistiikan alan toimijoiden kumppanina toimivalla Boxon Oy:lla on käytössään laajalle ulottuvat kansainväliset verkostot osakkaansa, Pohjoismaiden johtavan pakkaustoimittajan Boxon AB:n kautta.

– Materiaalit, merkintä ja automaatio muodostavat yrityksemme toiminnan triangelin ja painopisteemme on lisäarvon tuottamisessa ja sen mitattavuudessa, ja näin kasvatamme asiakkaan saamia liiketoimintahyötyjä, Korpio sanoo.

– Ratkaisujemme tulee olla innovatiivisia sekä meidän tulee reagoida nopeasti liiketoimintaympäristön yllättäviin muutoksiin. Tietynlainen visionäärisyyden tarve koskettaa oleellisesti nyt myös pakkaustoimialaa: sillä on kosketuspintaa erittäin laajalti. Kriisi, kaiken negatiivisuuden keskellä, on ollut myös positiivinen asia ja tulee muuttamaan toimintaa pysyvästi.

Lue lisää Boxonin lisäarvoa tuottavasta pakkauskonseptista >>

Next article