Etusivu » Digitalisaatio » Nykyaikainen vesimittari siirtää tiedon digitaalisesti laskutukseen
Sponsoroitu

Vesilaitokset ovat siirtymässä postikortilla toimitettavista mittarilukemista etäluettaviin vesimittareihin. Samalla jää pois lukuisia käsittelyvaiheita ja inhimillisen virheen mahdollisuuksia, kun lukemat siirtyvät automaattisesti ja reaaliaikaisesti laskutukseen.

– Tästä seuraa massiivisia hyötyjä. Kun laskutuksen perustana on reaaliaikainen kulutustieto, ei tarvita arvio- ja tasauslaskuja. Vesilaitos pystyy palvelemaan kiinteistöasiakkaitaan paremmin ja antamaan heille tietoa omasta kulutuksestaan. Järjestelmä tuottaa kulutustiedon lisäksi hälytyksiä esimerkiksi vuodoista tai jäätymisvaarasta, toteaa Koka Oy:n toimitusjohtaja Timo Kariluoma.

Tiedonsiirto perustuu IoT-lähettimiin, joiden kapea signaali läpäisee hyvin rakenteita ja lisää kantomatkaa.

Vesimittari, jota ei tarvitse lukea

HYDRONET-vesimittari on vesilaitosten käyttöön kehitetty täysin automaattinen etäluentajärjestelmä, jossa lukema- ja hälytystiedot siirtyvät valtakunnallisen IoT-verkon kautta Suomessa sijaitseville HYDRONET-palvelun pilvipalvelimille. Sieltä lukemat siirtyvät automaattisesti vesilaitoksen käyttämään laskutusohjelmistoon. Kaikki tiedot löytyvät myös myöhemmin HYDRONET-pilvipalvelusta.

Koka Oy tarjoaa kattavan valikoiman etäluettavia mittareita niin vesilaitoksille, taloyhtiöille kuin teollisuudelle. HYDRONET-järjestelmän käyttöönotto on helppoa ja edullista, koska se ei vaadi HYDRONET-vesimittareiden lisäksi mitään muita laite- tai ohjelmistoinvestointeja. Mittareiden lukumäärällä ei ole ala- eikä ylärajaa, joten ne sopivat erinomaisesti niin suurille kuin pienille vesilaitoksille ja vesiosuuskunnille. Valtakunnalliset IoT-verkot mahdollistavat sen, että asiakkaiden ei tarvitse rakentaa omaa verkkoa tai järjestelmää.

Mittarin virtalähteen kesto on kaksitoista vuotta ja moduulin voi tarvittaessa vaihtaa. Etäluettavat vesimittarit ovat täysin huoltovapaita. HYDRONET tukee LoRa- sekä NB-IoT-mittareita.

Next article