Etusivu » Innovaatiot » Hyvä pakkaus suojaa tuotetta resurssitehokkaasti ja on kierrätettävä
Sponsoroitu

Auli Nummila-Pakarinen

kehityspäällikkö, Borealis

Ilmastonmuutos ja kiertotalous ovat termejä, joihin törmää nykyään kaikkialla. Panostaminen kiertotalouteen on yksi varteenotettava keino ilmastonmuutoksen torjumisessa, mutta miten tarkalleen? Kerrataan.

Muovien, kuten muidenkin materiaalien, säilyminen kierrossa on tärkeää maapallon rajallisten resurssien säästämiseksi ja samalla ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Kun muovia ei polteta energiaksi ja hiilidioksidina ilmaan, se voidaan kierrättää uusioraaka-aineena.

– Kierrätyksessä muovi – keräämisen, lajittelun ja pesun jälkeen – prosessoidaan uusioraaka-aineeksi korvaamaan neitseellisen muovin käyttöä, Borealiksen kehityspäällikkö Auli Nummila-Pakarinen sanoo.

Muovipakkaukset ovat suurin yksittäinen ryhmä muovin käyttökohteista, mutta samalla niiden käyttöikä on lyhyt. Siksi on tärkeää saada ne kiertoon. Pakkauksen tärkein tehtävä on suojata pakattua tuotetta mahdollisimman resurssitehokkaasti. Samalla pakkauksen tulee antaa informaatiota tuotteesta.

– Tämän päivän ja tulevaisuuden pakkaussuunnittelussa on suojaavuuden ja resurssitehokkuuden lisäksi huomioitava pakkauksen kierrätettävyys. Parhaiten kierrätettäviä ovat yhdestä materiaalityypistä valmistettavat pakkaukset, Nummila-Pakarinen kertoo.

Kierrätyksestä tulevaisuuden liiketoimintaa

Nummila-Pakarisen mukaan muovi on materiaalina resurssitehokasta: kestävää, lujaa ja kevyttä. Kun pakkaus on kevyt, myös tuotteiden kuljettaminen on tehokasta.

– Pakkaus vie kuorman painosta vain pienen osan ja vähentää näin osaltaan myös kuljetuksen aikaisia päästöjä ilmakehään.

Nummila-Pakarinen muistuttaa, että kierrätys itsessään on yksi uusi liiketoimintamahdollisuus. Kierrätettävän muovin keräykseen, lajitteluun, pesuun ja uudelleenkäyttöön tarvitaan uutta teknologiaa, jotta muovin arvo säilyy.

– Suomessa on potentiaalia olla etulinjassa myymässä omaa korkeaa teknologista osaamistaan, mistä voimme saada uutta liiketoimintaa ja vientituloja.

Borealis on johtava innovatiivisten ratkaisujen toimittaja polyolefiineissa, perus-kemikaaleissa ja lannoitteissa. Lue lisää: borealisgroup.com

Next article