Etusivu » Teollisuus » Sastamala kehittää teknologiayritysten kasvualustaa Tampereen kainaloon
Sponsoroitu

Sastamalaan rakentuva Yrityspuisto SYKE haluaa edistää yritysten kasvumahdollisuuksia. Toiminnan lähtökohtana on yritysten kasvuhaasteiden taklaaminen.

Yrityspuisto Sykkeen ekosysteemi koostuu toimivista eri teollisuuden alojen yrityksistä, asiantuntijapalveluita tarjoavista kumppaneista aina korkeakouluyhteistyöstä yrittäjyyden neuvontapalveluihin, alueen keskipisteenä toimivasta ravintolasta ja palveluksessasi olevasta ketterästä kaupungista ja sen asiantuntijoista.

Haaste 1: Mistä yritykselleni toimiva kumppaniverkosto?

Sastamala on vahva teollisuuskaupunki, jossa on paljon erityisosaamista muun muassa metalli- ja kumiteollisuudesta. Kaupungissa toimii useita kasvavia teknologiayrityksiä kuten terveysteknologiayritys Lojer, kumiteknologiayritys Teknikum sekä cleantechyritys Vexve. Yrityspuisto Sykkeessä toimii jo tällä hetkellä yrityksiä eri osa-alueilta älykkäiden ajoneuvojen kokoonpanosta mittalaitteiden kalibrointiin. 

Haaste 2: Mistä rahoitusta kasvuun ja
kehittymiseen?

Syke haluaa olla kirittämässä yritysten kasvua ja mahdollistamassa uusia avauksia. Teemmekin tiivistä yhteistyötä eri rahoittajien kanssa, jotta osaamme toimia väylänä Sykkeen yritysten kasvurahoituksen kanavoimiseksi. Sastamalassa on saatavilla esimerkiksi alueellista investointitukea laite -ja rakennusinvestointeihin. 

Haaste 3: Mistä osaamista yrityksen
kehittämiseen?

Yrityspuisto Sykkeen lähtökohtana on yritysten kasvun edistäminen ja arjen helpottaminen. Sastamalan elinkeinopalvelut toimivat yritysoppaanasi Sastamalassa ja kontaktipisteenä yritysten kehitystarpeille uusien verkostojen luomisesta kansainvälistymispalveluihin ja kasvurahoitukseen. Sykkeen kumppaneina on erilaisia asiantuntijapalveluiden tarjoajia, joiden palvelut ovat
hyödynnettävissäsi. 

Haaste 4: Mistä osaavaa työvoimaa?

Alueella osaavaa työvoimaa tuottaa ammatillinen oppilaitos Sasky, joka toimii tiiviissä yhteistyössä paikallisten teknologiayritysten kanssa. Aiko Academyn kautta järjestyvät esimerkiksi suoraan yritysten tarpeisiin vastaavat räätälöidyt täsmäkoulutukset ja rekrykoulutukset. Alueella tehdään tiivistä yhteistyötä myös Tampereen korkeakouluyhteisön sekä muiden koulutus-organisaatioiden kanssa.

SYKKEEN nykytila

Yrityspuisto Sykkeen kehittäminen on jo hyvässä vauhdissa! Alueelta löytyy myös valmista toimitilaa isommille ja pienemmille toimijoille ja kevään aikana alueelle on aukeamassa pienyritystila. Jos haluat kuulla lisää Sykkeestä tai muista Sastamalan yritysalueista, ole meihin yhteydessä!

Ota yhteyttä!

Enna Palonen, Yrityskoordinaattori, Sastamalan kaupunki
040 4880210, [email protected] 

• Yrityspuisto Syke sijaitsee keskeisellä paikalla. Sastamalasta on matkaa Tampereelle vajaat 50 kilometriä eivätkä Rauma, Turku ja Pori satamineen ole kaukana.

• Yrityspuistossa toimii jo kaksitoista yritystä työllistäen yli 200 henkilöä.

• Alueella on valokuitutietoliikenneyhteydet, biovoimaan perustuva kaukolämpöverkko sekä biopohjaista prosessihöyryä. Erikoisuutena on koeajoalue raskaille ajoneuvoille.

• Sykkeen kokonaispinta-ala 47 ha.

Next article