Etusivu » Teollisuus » PAROC Pro Lock minimoi putkistojen lämpöhäviöt
Sponsoroitu

Teollisuuslaitosten prosessiputkistoissa ja -laitteissa on usein korkeat käyttölämpötilat. Eristeiltä vaaditaan erittäin hyvää suorituskykyä, jotta prosessilämpötilat saadaan pidettyä optimaalisina. 

Oikein suunniteltu ja toteutettu prosessiputkistojen ja -laitteiden lämmöneristys parantaa prosessin suorituskykyä, vähentää tehokkaasti energiankulutusta ja päästöjä sekä pidentää laitoksen toiminnallista elinkaarta.

Putkien lämpötila on eristeen asennusvaiheen aikana sama kuin ympäristön lämpötila. Kun järjestelmien lämpötila nostetaan käyttölämpötilaan, putkissa tapahtuu lämpölaajenemista. Perinteisessä eristysratkaisussa poikittaissaumoissa voi esiintyä lämpövuotoja lämpölaajenemisen vaikutuksesta. PAROC Pro Lock -putkieristeet ovat päittäis- ja pituuspontattuja, mikä estää lämpölaajenemisesta johtuvat rakohäviöt.

PAROC Pro Lock -ratkaisu verrattuna perinteiseen eristykseen. Kuva: PAROC

Kustannustehokas eristysratkaisu koko investoinnin elinkaaren ajalle

PAROC Pro Lock -putkieristettä käytettäessä yksi eristekerros riittää eikä erillisiä tukirakenteita tarvita. Asennusaikaa säästyy huomattavasti kahden eristekerroksen asennukseen verrattuna.

Oikein valituilla eristemateriaaleilla saavutetaan edullisemmat elinkaari-
kustannukset huomioiden myös laitoksen kunnossapito. Asennustyön suoritusnopeus vaikuttaa huoltokatkon pituuteen ja sitä kautta kustannuksiin.

Jatkuva energian hinnannousu ja huoli ympäristön tilasta alleviivaavat tarvetta pienentää energiahävikkiä sekä hiilijalanjälkeä. Eristeinvestoinnin takaisinmaksuaika on useissa tapauksissa erittäin lyhyt jo pelkästään säästetyn energian ansiosta. Teollisuuslaitokset ovat tässä kehityksessä paljon vartijana – ja yllättävänkin suuri merkitys on tehokkaalla eristyksellä.

Haluatko energiatehokkaan ja hiilineutraalimman eristysratkaisun ilman lämpöhäviötä?

Next article