Etusivu » Teollisuus » Lämpöhäviön pienentämisellä satojentuhansien eurojen säästöt
Sponsoroitu

Kaukolämpöverkostoissa on runsaasti säästöpotentiaalia paitsi käyttökustannuksissa myös investointien kohdentamisessa. Nämä säästökohteet voidaan todentaa parhaiten mallintamalla.

Kaukolämpöverkostoissa voidaan saavuttaa merkittäviä energiasäästöjä lähtölämpötilaa ja painetta optimoimalla. Kansankielellä tämä tarkoittaa juuri oikeaa määrää tehoa kaikkialle verkostoon juuri oikealla hetkellä halvimmilla ja vähäpäästöisimmillä tuotantomenetelmillä tuotettuna.

Fluidit Oy:n varatoimitusjohtaja Kalervo Kylätie kertoo laitoksia säädettävän niin, että verkoston on mahdollista välittää riittävästi lämpöenergiaa kaikille käyttäjille. Koska verkoston toimintaa ei täysin tunneta, pelataan usein varman päälle.

– Tätä varman päälle pelaamista vähentämällä voidaan lämmöntuotannossa säästää satojatuhansia euroja pienentämällä verkostossa tapahtuvia lämpöhäviöitä.  

Säästöistä hyötyvät etenkin ne kaukolämpöyhtiöt, joilla on laajoja silmukoituneita verkostoja ja useampia tuotantolaitoksia sekä yhtiöt, joiden tuotantolaitokset toimivat pääasiassa ainoastaan lämmöntuottajina. 

Säästökohteiden löytämiseksi järjestelmää tutkittava kokonaisuutena

Kaukolämpöjärjestelmien säästökohteet löydetään parhaiten tutkimalla järjestelmää kokonaisuutena. Kylätien mukaan mallintaminen on paras tapa todentaa järjestelmän nykytila sekä ainoa keino arvioida erilaisten vaihtoehtojen vaikutusta järjestelmään ennen niiden käyttöönottoa.

– Meidän tarjoamallamme Fluidit Heat -sovelluksella suunnittelu ja mallintaminen on kustannustehokasta sekä helppoa ja nopeaa.

Nykyaikainen ja täysin suomalainen sovellus mahdollistaa rajattoman monimutkaisten kaukolämpöjärjestelmien mallintamisen ja simuloinnin tehokkaasti. Fluidit Heat soveltuu sekä kaukolämmön, kaukokylmän että pientuotannon mallintamiseen.

Fluidit Oy
Positiivista disruptiota alalle tuova suomalainen putkiverkostojen mallinnuksiin erikoistunut ohjelmisto- ja suunnittelutoimisto.
www.fluidit.com

Next article