Etusivu » Teollisuus » Energiatehokkuus vaikuttaa merkittävästi pumpun kokonaiskustannuksiin
Sponsoroitu

100 kWh käyttömoottorisen pumpun elinaikaisista kustannuksista 95 prosenttia muodostuu energiankulutuksesta, loput viisi koostuvat hankinnasta, asennuksesta, käytöstä, varaosista ja huolloista. Pumpun koon kasvaessa energian osuus elinkaarikustannuksista lähestyy sataa.

Sulzerin pumppujen, sekoittimien ja suurnopeuskompressorien kyky säästää energiaa perustuu muun muassa hyvään hyötysuhteeseen.

– On ymmärrettävä, miten pumppu toimii osana prosessia, jotta kohteeseen voidaan valita paras laite. Aina ennen tarjouksen jättämistä me kysymme, mihin käyttökohteeseen pumppu tulee ja mitkä ovat prosessiarvot, Sulzer Pumps Finland Oy:n kotimaan tuotemyynnin päällikkö Jukka Vanhala kertoo.

– Toinen olennainen asia laitteen toimintavarmuuden kannalta on sen perustaminen. Laitteen perustukset, kiinnittäminen, vaaitus, jälkivalu, putkitukset ja linjaus on tehtävä huolella. Virheet saattavat pahimmillaan ilmetä vasta jälkikäteen laitteen turhana vikaantumisena ja niiden korjaaminen tulee yleensä kalliiksi, lisää huoltoliiketoiminnan päällikkö Pekka Salmi.

Sulzer onkin usein mukana asennusvalvonnassa ja käyttöönotossa, jolloin voidaan varmistaa, että asennus on tehty oikein ja laite voidaan ottaa käyttöön. Sulzer myös huoltaa laajaa joukkoa akselilla pyöriviä koneita valmistajasta riippumatta. Haastavampiin tapauksiin, kuten suuriin turbiineihin, apua ei tarvitse etsiä kaukaa, sitä löytyy Sulzerin muista toimipisteistä.

Hiljainen suurnopeuskompressori sopii vaikka keskelle kaupunkia

Magneettilaakereilla varustettu suurnopeuskompressori on erinomainen vaihtoehto muun muassa jätevesien käsittelyyn. Se on hyvin hiljainen ja erittäin luotettava. Siinä ei myöskään ole kuluvia osia, joten se on pitkäikäinen ja vaatii hyvin vähän huoltoa.

– Suurnopeuskompressoria säädetään aina invertterillä, jolloin sillä voidaan syöttää ilmaa portaattomasti moottorin pyöriessä 15.000–50.000 kierrosta minuutissa. Kun jätevedenkäsittelyssä bakteerit saavat sopivasti happea, on jäteveden biologisen puhdistamisen tulos parempi, sanoo Jukka Vanhala.

Next article