Etusivu » Pakkaus ja materiaalit » Pakkaus on oiva tapa erottautua
Sponsoroitu

Tänäänkin moni meistä nostaa vähittäiskaupassa loviisalaisen tehtaan valmistaman pakkauksen ostoskärryynsä.

Uudellamaalla toimiva FoFo Oy, aiemmalta nimeltään Oy Forsby Forming Ab, on erikoistunut lämpömuovattujen muovipakkausten valmistamiseen muun muassa vähittäiskaupan sekä elintarvike- ja laboratorioalan asiakkailleen.

Lämpömuovauksella pakkauksista saa uniikkeja ja asiakkaiden toiveiden mukaisia. Pakkauksessa vain mielikuvitus onkin rajana: siitä voi tehdä perinteisempien muotojen lisäksi vaikkapa pyöreän tai logonmuotoisen.

– Oman työkaluvalmistuksen avulla viemme uuden pakkauksen kehitysprosessin läpi ketterästi ideasta tuotteeksi, toimitusjohtaja Lassi Peltola sanoo.

Muovi on tehokas materiaali kierrätettynä

Muovi on kevyt, monipuolinen ja alati kehittyvä materiaali. Muovipakkaukset ovat usein läpinäkyviä, jolloin itse tuote tulee hyvin esiin ja kuluttaja voi tutustua tuotteeseen tarkemmin jo kaupassa. Muovipakkaus myös nostaa tuotteen hyllyiän jopa monikymmenkertaiseksi.

FoFo Oy:n käyttämästä lämpömuovatusta muovista jo 70 prosenttia on kierrätettyä. Uuden tuotteen suunnittelussa yritys huolehtii aina siitä, että jakeet on helppo erotella kierrätykseen.

– Muovi on erittäin tehokas materiaali kierrätettynä ja mietimme koko ajan, miten kierrätysasteen saisi vieläkin korkeammalle. Teemme paljon yhteistyötä myös materiaalikehittäjien kanssa uusien ratkaisujen löytämiseksi, Peltola jatkaa.

FoFolla on jo ollut tuotannossa suomalaista puuselluloosapohjaista materiaalia. Lisäksi kehitystyötä ja testiajoja uusien fossiilivapaiden materiaalien sopivuudesta lämpömuovausmenetelmällä valmistetun pakkauksen raaka-aineeksi on jatkuvasti.

Suomalaisia pakkauksia suomalaisille kuluttajille

Kotimaassa tuotetut pakkaukset ovat lyhyemmän toimitusketjunsa vuoksi ekologisempia ja pitkässä juoksussa monesti myös edullisempia kuin ulkomailta tuodut.

– Korona-aikana huomattiin kaikkialla globaalien hankintaketjujen haavoittuvuus. Kallein pakkaus yritykselle on aina se, joka on tilattu, muttei ole saatavilla. Kotimaisten pakkausten saatavuuteen voi luottaa ja ne ovat kustannustehokkaita poikkeuksellisinakin aikoina, Peltola vinkkaa.

Tutustu FoFon tarjontaan

Next article