Etusivu » Pakkaus ja materiaalit » Hyvä pakkaus tukee tuotetta ja vahvistaa sen tarinaa
Sponsoroitu

– Pakkauksen ensisijainen tehtävä on suojata tuotetta ja informoida vaikkapa käyttötarkoituksesta. Pakkaus myös myy ja markkinoi. Sillä on iso rooli tuotteen tarinassa niin halutessaan, sanoo ER-Pakkaus Oy:n markkinointipäällikkö ja osakas Tiina Salomäki.

Korona pisti seinäjokelaisen perheyrityksen joustavuuden ja reagointikyvyn testiin konkreettisella tasolla.

– Tilanteeseen sopeuduttiin nopeasti. Poistuimme hivenen omalta mukavuusalueelta ja haimme lisämyyntiä uusilta markkina-alueilta uusin keinoin. Se kannatti, Salomäki kuvailee.

– Kasvoimme ja kehityimme: haastavasta tilanteesta syntyi paljon hyvää. Ennen koronaa olimme keskittyneet hyvin voimakkaasti kartonki- ja aaltopahvivalmisteisiin elintarvikepakkauksiin, nyt olemme laajentamassa myös muiden toimialojen tuotepakkauksiin, hän sanoo.

Salomäen mukaan näiden kuitupohjaisten pakkauksien korkea laatu ja tuotteen asettamat vaatimukset ovat tärkeitä tekijöitä, mutta pakkauksen tulee toimia myös ”myyjänä”, yksittäisen tuotteen esittelijänä ja kuluttajan huomion herättäjänä.

– Kun näihin lisätään vielä jälkimarkkinointielementti, pakkaus ikään kuin viimeistelee koko ostokokemuksen.

Pakkauksella erottaudutaan tai hävitään massaan

– Koska yksittäinen pakkaus on osa koko yrityksen myynti- ja markkinointiprosessia, kannattaa jokaisen pakkauksen visuaalisuuteen ja toiminnallisuuteen panostaa, Salomäki toteaa.

Salomäki kuvailee ER-Pakkauksen lähtevän liikkeelle asiakkaan ja tuotteen tarpeesta sekä pakkaukselle asetettujen tehtävien täyttymisestä. Kyse on kokonaisuudesta.

– ER-Pakkaus ottaa haasteen vastaan ja suunnittelee asiakkaan tarpeeseen soveltuvan pakkausratkaisun. Asiakas voi heittää pallon meille ja hoidamme koko prosessin vuosien tuomalla ammattitaidolla suunnittelusta aina kartonki- ja aaltopahvipakkausten valmistukseen asti.

Pyrimme vastuullisuuteen sekä ekologisuuteen kaikessa toiminnassamme. 

Moderni konekanta mahdollistaa kilpailukykyisen hintatason, vakokuvatasoisen painolaadun ja helppokäyttöiset liimatut rakenteet personoiduin ikkuna-aukoin.

– Myös erilaisten kartonki- ja aaltopahvimateriaalien yhteenliittäminen pakkauksen runkomateriaaliksi luettakoon vahvuuksiemme joukkoon, Salomäki sanoo.

ER-Pakkauksen arkirutiineihin kuuluuvat myös ympäristöasiat.

– Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi tuotannosta jäävän ylijäämäkartongin rouhimista kiinteistömme lämmitysjärjestelmän polttojakeeksi. Pyrimme vastuullisuuteen sekä ekologisuuteen kaikessa toiminnassamme. 

Miksi ER-Pakkaus?

1. Kokonaisvaltainen ja joustava kumppani

2. Personoidut pakkaukset ja korkea laatu

3. Erinomainen palvelu

Vahvista oman tuotteesi tarinaa

Next article