Etusivu » Logistiikka » Sijainti ratkaisee uusia logistiikkakeskuksia suunniteltaessa
Sponsoroitu

Verkkokauppa kasvaa, samoin pitkällä aikavälillä vienti Venäjälle. Tämä lisää tarvetta tehokkaalle logistiikalle myös Itä-Suomessa.

– Verkkokaupalla on suuri työllistävä vaikutus ja varastoinnin tilantarve tulee lisääntymään huomattavasti. Siksi välivarastointi, keräily ja tavaroiden uudelleen paketointi kannattaa keskittää sinne missä on tilaa ja osaavaa työvoimaa hyvin saatavilla, painottaa Juvan ja Mikkelin logistiikkakeskusten selvityshankkeen projektipäällikkö Juha Honkonen Juvan kunnasta.

– Monelle tulee yllätyksenä miten lähellä Helsinkiä Mikkeli on. Olemme itse asiassa samalla tasalla Tampereen kanssa pohjois-eteläsuunnassa. Kun uusi moottoritie valmistuu Mikkelin ja Juvan välille, Kuopioon ja Kajaaniin kannattaakin ajaa vaikka Lounais-Suomesta Mikkelin kautta. Savonlinnan seudun tieinfran parantamisella on ratkaiseva merkitys, kun Parikkalan rajanylityspaikka aukeaa kansainväliselle rajaliikenteelle, kertoo MikseiMikkelin Mikkeli-myyjä, selvityshankkeen projektikoordinaattori Olli Marjalaakso.

Tehokaksikko lähellä itärajaa

Juvan Vehmaalle ja Mikkelin Visulahteen suunnitellut logistiikkakeskukset tulevat palvelemaan pääkaupunkiseudun, Etelä-Savon sekä Itä-Suomen rahtiliikenteen tarpeita. Visulahdessa kaavoitus ja perusinfra ovat valmiina kivenheiton päässä valtatie 5:stä. Myös Vehmaan logistiikkakeskus tulee valtatie 5:n varrelle.

– Etsimme operaattoreita, jotka olisivat kiinnostuneet perustamaan Juvalle ja Mikkeliin toisiaan liiketoiminnallisesti tukevat logistiikkakeskukset. On myös mahdollista, että yksi operaattori vastaisi molemmista keskuksista. Alueelle voidaan yhdistää raskaan kaluston huolto sekä ihmisten huolto eli catering, pesutilat ja majoitusmahdollisuus, sanoo Honkonen.

– Juvalle on suunniteltu kylmä- ja pakkastiloja, sillä alueella toimii jo noiden sektoreiden toimijoita ja kylmäterminaaleista on Suomessa pulaa. Juvan ja Mikkelin välimatka on 43 kilomeriä eli puoli tuntia. Koulutetun henkilökunnan joustava käyttö ja kuormien yhdistäminen Mikkelin ja Juvan terminaalien välillä onnistuvat helposti, Honkonen jatkaa.

Parikkalan raja-aseman avautuminen tuo suuria mahdollisuuksia Juvan ja Mikkelin logistiikkakeskuksille. Jos logistiikkakeskukset saavat tulliterminaalioikeudet, voidaan sähköisillä rajamuodollisuuksilla vähentää rajanylitysaikaa.

Alueelle rakentuu toimintaympäristö, josta on hyötyä koko Itä-Suomen yrityselämälle. Yritysten on mahdollista hakea ELY-keskukselta investointitukea jopa 35 prosenttia.

Tulevalle operaattorille on tarjolla vahva selkänoja

Juvan ja Mikkelin logistiikkakeskusten selvityshankkeessa kootaan kattava tietopaketti logistiikka-alan toimijoille. Hankkeessa kartoitetaan muun muassa keskusten ansaintalogiikkaa, Parikkalan raja-aseman avautumisen tuomia rahtimahdollisuuksia sekä potentiaalisten rahoittajien ja keskusta käyttävien asiakkaiden kiinnostusta.

– Seutukunnalla nähtiin selkeä tarve hankkeelle. Mietimme miten resurssi-, osaamispääoma-, logistiikka- ja ihmisvirrat saadaan pysähtymään ja jäämään alueelle, kuvailee Olli Marjalaakso.

– Olemme jo olleet yhteydessä suureen joukkoon toimijoita, mutta uusia mahtuu vielä hyvin mukaan. Hanke toimii yhteennitojana alueesta kiinnostuneiden yritysten välillä. Sillä logistiikkakeskuksen kaikkien kolmen kulman – rahoittajat, operaattorit ja asiakkaat – on oltava tasapainossa, jotta homma pyörii, muistuttaa Juha Honkonen.

Etelä-Savon maakuntaliitto on myöntänyt hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta osarahoituksen.

Lisätietoa hankkeesta:

Juvan ja Mikkelin logistiikkakeskusten selvityshanke:

Juha Honkonen, projektipäällikkö, 040 124 1442 • [email protected]
Olli Marjalaakso, projektikoordinaattori, 045 317 2651 • [email protected]

Next article