Etusivu » Tulevaisuuden elintarviketeollisuus » Lasketulla tiedolla kohti yhä vastuullisempaa ruokaketjua
Sponsoroitu

Senja Arffman

johtava asiantuntija, Envitecpolis Oy

Envitecpolis auttaa ruokaketjun toimijoita vastuullisuuden vahvistamisessa. Askeleet kohti tavoitteita edellyttävät nykytilanteen tuntemista. Siihen auttaa asiakkaan omasta toiminnasta ponnistava laskettu tieto.

Vastuullisuus on osa koko ruokaketjun toimintaa. On tärkeä muistaa, että vastuullisuuteen kuuluu ympäristövastuullisuuden lisäksi myös taloudellinen ja sosiaalinen vastuu. Viime vuosina ruokaketjussa on keskiössä ollut ympäristövastuu ja siihen liittyvät tavoitteet.

– Jotta voidaan löytää keinot tavoitteisiin, on tiedettävä, missä ollaan nyt. Se edellyttää laskentaa ruokaketjun eri vaiheissa, sanoo Envitecpolis Oy:n johtava asiantuntija Senja Arffman.

Tunnemme koko ruokaketjun toiminnan.

Yritys tekee hiilijalanjälki- ja muuta ympäristölaskentaa, biokaasu- ja aurinkoinvestointien kannattavuuslaskentaa sekä asiantuntijaneuvontaa ja logistiikkamallinnuksia. Nämä kaikki voidaan yhdistää talouslaskentaan. Tällöin löydetään toimenpiteet, jotka kantavat myös taloudellisesti, ja joiden avulla saadaan merkittävimmät vaikutukset käytettävissä olevilla resursseilla.

– Päätöksenteon tueksi voimme tehdä simulointimallinnuksia, jolloin näemme toimenpiteen taloudelliset ja toiminnalliset vaikutukset etukäteen, Arffman lisää.

Perustana asiakkaan tarpeet, toiminta ja tunnusluvut

Envitecpolis tarjoaa palveluitaan maatiloille, elintarviketeollisuuteen sekä biohajoavan jätteen käsittelijöille.

– Vahvuutemme on, että tunnemme koko ruokaketjun toiminnan. Toimimme päivittäin viljelijöiden kanssa, mutta yhtä lailla teemme töitä elintarviketeollisuuden kanssa. Ruoantuotannon sivuvirtojen ja jätteiden käsittely ovat meillä myös hallussa. Näin pystymme tekemään tarkastelut kokonaisvaltaisesti, kerralla koko tuotantoketjuun, Arffman kertoo.

Envitecpoliksen visio on maailman vastuullisin ruokaketju. Se ei kuitenkaan tarkoita asiakkaan näkemysten unohtamista.

– Yrityksemme palvelut ovat syntyneet asiakkaidemme tarpeista. Palveluissamme perustana ovat asiakkaan omat tarpeet, toiminta ja tunnusluvut, jolloin ne antavat hyvän selkänojan isoihinkin päätöksiin.

Hanki laskettua tietoa strategisen päätöksenteon tueksi sekä tulevaisuuden suunnitteluun

Next article