Etusivu » Tulevaisuuden elintarviketeollisuus » Elintarviketeollisuudessa turvallisuus tulee ensimmäisenä
Sponsoroitu

Net-Foodlab Oy tarjoaa ainoana Suomessa elintarviketurvallisuuspalvelua, joka kattaa laadunhallinnan, laboratoriotutkimukset, hygieniavalvonnan, auditoinnit ja koulutukset.

Elintarviketeollisuudessa turvallisuus on keskeisessä asemassa. Yksikään elintarvikeyritys ei halua julkisuuteen tiedotteella, jossa ilmoitetaan tuotteen takaisinvedosta. Se on huonointa julkisuutta.

–  Takaisinveto kertoo aina elintarviketurvallisuusjärjestelmän pettämisestä jollain tasolla. Yksinkertaisimmillaan ja usein myös vaarallisimmillaan kyse on tuotteesta, jossa itsessään ei ole mitään vikaa, mutta sen pakkausmerkinnöissä on virhe, sanoo Net-Foodlab Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Virtalaine.

Hyvä elintarviketurvallisuusjärjestelmä tukee yrityksen liiketoimintaa ja tuottaa tietoa yritysjohdon päätöksenteon tueksi.

Joko etiketistä puuttuu tieto jostain allergeenista tai koko etiketti on väärä. Suurelle osalle kuluttajista tällainen informaatiovirhe ei aiheuta haittaa, mutta merkitsemättömälle allergeenille yliherkät henkilöt joutuvat pahimmillaan hengenvaaraan. Allergeenihallinta voi pettää myös monella muulla tavalla, joten kontrollien on oltava kunnossa.

Kuvassa Daria Nefedova (vas.), Tuomas Virtalaine, Riikka Maikola, Anu Johansson, Tomi Mattila ja Mari Artamo. Kuva: Net-Foodlab Oy

Myös raaka-aineeseen tai lopputuotteeseen päässeet patogeeniset mikrobit voivat pilata tuotteen siten, että se on vedettävä markkinoilta. Tähän riittää usein väärä säilytyslämpötila, virhe kypsennyksessä tai puutteellinen tuotantohygienia.

– Mikrobit tuottavat usein myös myrkkyjä, jotka eivät tuhoudu kuumennettaessa. Tuotteen kypsentäminen ei siis aina estä ruokamyrkytystä. Tuote voi myös olla vaarallinen ilman, että se maistuu tai haisee pilaantuneelta, Virtalaine kertoo.

Elintarviketurvallisuusjärjestelmä voi olla tehoton

Hyvä elintarviketurvallisuusjärjestelmä tukee yrityksen liiketoimintaa ja tuottaa tietoa yritysjohdon päätöksenteon tueksi.

– Huonosti rakennettu järjestelmä voi täyttää standardin vaatimukset, mutta se syö resursseja ja haittaa koko yrityksen toimintaa.

Tehokkaasti toimivan, vaatimukset täyttävän ja liiketoimintaa tukevan elintarviketurvallisuusjärjestelmän rakentaminen ja ylläpito eivät ole helppoa. Kokenut ulkopuolinen asiantuntija onkin usein kannattava investointi. Net-Foodlab Oy on tuottanut laadunhallintapalveluja teollisuudelle jo 24 vuoden ajan. Se on johtava puhtaasti
elintarviketurvallisuuteen erikoistunut toimija Suomessa.

– Vahva laatutiimimme koostuu kokeneista auditoijista, laatupäälliköistä ja asiantuntijoista, Virtalaine kertoo.

Kaikki elintarviketurvallisuuspalvelut Net-Foodlab Oy:stä

Elintarviketurvallisuuden merkitys on korostunut viime vuosina. Kaupan keskusliikkeiden tavarantoimittajille asettamat vaatimukset ovat merkittävästi tiukentuneet viimeisten 10 vuoden aikana. Etenkin Private Label -valmistajilta vaaditaankin yleensä sertifioitua elintarviketurvallisuusjärjestelmää.

– Toimittajahallinnan merkitys raaka-aineen laadun ja tuoteväärennösten varmistamisessa korostuu koko ajan. Tämä on johtanut sertifioinnin vaatimiseen myös teollisuuden raaka-ainetoimittajilta ja alihankkijoilta. Vaatimusten kiristyminen onkin johtanut niin sanottujen GFSI-sertifioitujen järjestelmien, kuten BRC, FSSC 22000 ja IFS, lähes räjähdysmäiseen kasvuun.

Net-Foodlab Oy
Net-Foodlab Oy:n laatutiimi tuntee standardien vaatimukset ja tehokkaat tavat ylläpitää järjestelmiä. Kuva: Net-Foodlab Oy

Net-Foodlab Oy:n laatutiimi tuntee sekä standardien vaatimukset että tehokkaat tavat ylläpitää järjestelmiä.

– Tiedämme, miten järjestelmä saadaan kunnolla hyötykäyttöön. Laatutiimimme palvelee sekä kehittämisessä että ylläpidossa. Tuomme asiakkaidemme käyttöön laatupäällikön, laboratoriopäällikön tai vaikka koko laadunhallinnan ulkoistettuna palveluna. Kattavaan tarjontaamme kuuluvat myös konsultoinnit, koulutukset, auditoinnit ja laboratorioanalyysit, Virtalaine lisää.

Laitetaan elintarviketurvallisuusjärjestelmänne kerralla kuntoon. 

Ota yhteyttä [email protected] tai +358-2-2730 888.

Next article