Etusivu » Digitalisaatio » Smart Factory toimii tehokkaasti
Sponsored
pertti-kujala
Yhteistyössä:

Tuottavuuden parantaminen, ennakoiva kunnossapito, logistiikan robotisoituminen, työturvallisuus sekä ympäristön olosuhteiden seuranta ovat vain esimerkkejä siitä, miten teollisella internetillä ja sensoreilla saadaan prosessista enemmän tietoa ja prosessin kyvykkyyttä voidaan kasvattaa. Samalla ennustettavuus kasvaa.

– Sensoreiden asennuksen lähtökohta on ratkaista asiakkaan spesifinen datankeruuongelma. Tavoitteena voi olla esimerkiksi riskien kartoitus tai toiminnan tehostaminen. Projektiin lähtiessä valitaan mitä dataa kerätään ja miksi se on arvokasta, sanoo Haltian Oy:n perustajajäsen, markkinointijohtaja Ville Ylläsjärvi.

Langattomuus, pieni energian tarve sekä komponenttien ja tiedonsiirron hintojen aleneminen tuovat Smart Factory -ratkaisut kaikkien yritysten ulottuville.

– Kun vielä kaksi vuotta sitten asiakkaiden kanssa keskusteltiin muutaman tuhannen sensorin järjestelmistä, nyt uskalletaan ajatella isosti, puhutaan jopa sadoista tuhansista mittapisteistä. Analoginen tehdasympäristö voidaan digitalisoida jälkiasennettavilla sensoreilla. Hyötyä tulee siitä, että tehtaan koko konekantaa ei tarvitse heti vaihtaa, kertoo Pertti Kujala, Haltian Oy:n Smart Production liiketoiminnasta vastaava johtaja.

Kokonaisvaltaista palvelua yhden oven takaa

Haltian Oy tarjoaa työkalut tuotantokyvykkyyden digitalisointiin ja auttaa hallitsemaan suuria datamassoja ja sensorimääriä keskitetysti ja kustannustehokkaasti laitehallintajärjestelmällä. Dataa voidaan hyödyntää ensisijaisten datatarpeiden lisäksi myös muissa sovelluksissa esimerkiksi keinoälyllä ja koneoppimisella. Datan laatu ja määrä vaikuttavat onnistumiseen.

Haltian Oy käyttää olemassa olevia sensoreita ja myös kustomoi niitä erilaisiin käyttötarpeisiin. Haltianin vahvuus on kyvykkyys optimoida asiakasratkaisuja. Kun asiakkaan kanssa katsotaan mitä dataa tarvitaan, Haltian järjestää kaiken – yhteyksiä myöten.

Kati Halonen, [email protected]

Next article