Etusivu » Digitalisaatio » Digitalisointi alkaa palvelumuotoilusta
Sponsored
circles-consulting
Yhteistyössä:

Digitalisoinnin tehtävänä on tuottaa tehokkaampia prosesseja, toimivampia tuotteita, parempaa asiakas- ja palvelukokemusta, lisäarvoa asiakkaalle ja sitä kautta lisätä asiakasuskollisuutta.

– Digitalisointi alkaa palvelukokonaisuuden hahmottamisesta ja palvelumuotoilusta. Palvelut paloitellaan ja digitalisoidaan pala kerrallaan. Jokaisessa vaiheessa mietitään mikä on sen lisäarvo asiakkaalle, kertoo Circles Consulting Oy:n toimitusjohtaja Markus Säteri.

Ennen asiakaskokemusta mitattiin satunnaisilla asiakaskyselyillä. Nykyisin palaute on jatkuvaa ja sen tulisikin olla suorassa yhteydessä tuotekehitykseen. Palautejärjestelmä on otettava huomioon jo projektin suunnitteluvaiheessa, jotta tuotekehityssykli saadaan lyhenemään.

Kokonaisuus haltuun

Palvelumuotoilija tulee mukaan heti digitalisaatioprojektin alussa. Toinen tärkeä osapuoli on tiedon käsittelijä eli data-arkkitehti tai data-analyytikko. On valittava mitä kaikkia datapisteitä otetaan huomioon sekä mitä tietoja pystytään mittaamaan ja analysoimaan tuotteen eri elinkaaren vaiheissa. Tarkoitus on havaita myös asioita, jotka jäävät normaalisti piiloon kohinan taakse.

Näiden lisäksi tarvitaan vielä pätevä sovellusarkkitehti, joka ymmärtää palvelumuotoilijaa ja data-arkkitehtiä. On katsottava kokonaisuutta, jotta digitalisointi voidaan suunnitella koko liiketoiminnan kattavaksi.

– On huolehdittava myös siitä, että yritys on valmis ja kykenevä ottamaan vastaan uutta tietoa ja toimintatapoja. Paras tulos saadaan rakentamalla järjestelmää iteratiivisesti pala kerrallaan. Näin vanhakin yritys saadaan digitalisoitua ja aikaiseksi ehyt kokonaisuus, joka palvelee koko liiketoimintaa, Säteri muistuttaa.

Circles Consulting Oy palvelee asiakkaita laaja-alaisesti ohjelmistokehityksen, data-analytiikan ja prosessien kehittämisen eri osa-alueilla. Yhdessä etsimme asiakkaalle sopivan ratkaisun.

Next article