Etusivu » Digitalisaatio » Digitaalinen testilaboratorio siirtää tuotekehityksen uudelle tasolle
Sponsored
edr-medeso-jani-mika
Yhteistyössä:

Jos yrityksesi on ajan tasalla, tunnet digitaalisten prototyyppien ja digitaalisen vallihaudan mahdollisuudet liiketoiminnan ja markkina-aseman turvaamisessa.

Tuotekehitysrytmi kiihtyy ja yritysten kilpailu kovenee. Samaan aikaan uusien tuotteiden suunnittelu digitalisoituu tavalla, joka erottelee menestyjät entistä selvemmin.

Perinteisten testauslaboratorioiden ja fyysisten prototyyppien tilalle rynnii nyt digitaalimallinnus, jonka markkinat kasvavat maailmanlaajuisesti 8–15 prosenttia vuodessa. Suomessakin moni yritys elää jo digiaikaa, mutta potentiaalia on paljon käyttämättä.

– Digitaalimallinnuksesta hyötyvät niin suuryritykset kuin start-upitkin. Ideana on hankkia perinteisen testauslaboratorion sijaan ohjelmisto, joka hoitaa prototyyppi- ja tuotetestausvaiheen digitaalisesti. Teknologia on täysin toimialariippumatonta eli sopii joka alalle, kertovat digitaalimallinnukseen erikoistuneen EDRMedeson toimitusjohtaja Jani Ojala ja Account Manager Mika Ketola.

Tuotekehitysaika voi lyhentyä jopa kolmanneksen verrattuna perinteisten fyysisten prototyyppien käyttöön.

– Tämä on yhtä suuri hyppy kuin aikoinaan oli loikka piirustuslaudoilta CAD-ohjelmistoalustoille. Menetelmä perustuu 3D-fysiikkaan ja on yhtä tarkka kuin fyysinen mittaaminen, Ojala kertoo.

Esimerkiksi isoja prosessiventtiileitä valmistava Metso käytti aiemmin kaksi kuukautta yhden uuden venttiilimallin testaamiseen ja rakensi sitä varten fyysisen prototyypin. Nyt digitaalimallinnuksen aikana testaaminen onnistuu alle puolessa tunnissa.

– Digitaalisen prototyypin valmistumisen jälkeen astutaan seuraava askel eli kytketään se teollisesta internetistä tulevaan IoT-pohjaiseen dataan. Näin saadaan reaaliajassa tietoa esimerkiksi siitä, mitkä tekijät voivat tulevaisuudessa vaurioittaa tuotteen rakenteita tai miten mahdolliset huollot kannattaa ajoittaa.

Tätä vaihetta Ojala nimittää digitaaliseksi vallihaudaksi: Digitaalimallinnuksella yritys rakentaa liiketoimintaansa suojaavan vallihaudan. Sen jälkeen tuoteriskit vähenevät, markkina-asema kohenee ja viivan alle jää enemmän.

Metson teknologiajohtaja Jukka Borgman selittää etuja, joita ovat saavuttaneet digitaalimallinnuksen avulla.

EDRMedeso
• Perustamisvuosi 1986
• 110 työntekijää
• 800 asiakasta kaikilta eri toimialoilta

Ota yhteyttä
Jani Ojala, maajohtaja Suomi & Ruotsi
050 359 9002
[email protected]
www.edrmedeso.com

Marja Puustinen, [email protected]

Next article