Etusivu » Digitalisaatio » B2b-verkkokauppa, josta asiakkaasi ostaa enemmän
Sponsoroitu

Helppo ja toimiva verkkokauppa saa asiakkaasi palaamaan ostoksille, joten asiakkaan tarpeet huomioivaan tilausjärjestelmään kannattaa panostaa.

Eecon myynti- ja markkinointijohtaja Matti Ikäläinen haluaa haastaa yritykset ajattelemaan syvällisemmin käytössään olevan verkkokaupan tilausjärjestelmän käytettävyyttä.

– Monilla b2b-kauppaa käyvillä yrityksillä on käytössään vanhanaikaisia ja kankeita järjestelmiä, jonka käyttöliittymää on vaikea käyttää tai sen kehittäminen on todella kallista. 

Ikäläinen painottaa, että jos verkkokaupan käyttäminen on hankalaa, asiakas ei halua sieltä ostaa.

– On paljon yrityksiä, joiden asiakkaat tästä syystä tekevät tilauksensa puhelimitse tai sähköpostilla. Henkilöresursseja kuluu turhaan, kun verkkokaupassa tilaukset voitaisiin automaattisesti hoitaa eteenpäin. 

Hyödynnä ostokäyttäytymiseen perustuvaa automatiikkaa

Nykyaikaisiin b2b-verkkokaupan järjestelmiin voidaan – ja kannattaa yhdistää myös yrityksen muut järjestelmät, jolloin mahdollistetaan datan reaaliaikainen liikkuminen niiden välillä.

– B2b-verkkokaupan puolella asiakkaan ostokäyttäytymiseen perustuvia automaatiotoimintoja hyödynnetään vielä harmillisen vähän. Tämä johtuu osittain juuri siitä, että yritysten järjestelmät eivät keskustele keskenään, Ikäläinen sanoo.

Prosesseja on kuitenkin mahdollista automatisoida ja tarjota saatua dataa eteenpäin.

– Jos esimerkiksi säännöllisesti ostava asiakas ei yhtäkkiä viikkoihin ostakaan mitään, myyjä voi saada tästä tiedon ja ottaa asiakkaaseen yhteyttä tilannetta tiedustellakseen. 

Ikäläinen haluaa myös korostaa, ettei verkkokaupan investoinnit ole läheskään niin suuria, kuin usein otaksutaan.

– Järjestelmän ei tarvitse automaattisesti maksaa satoja tuhansia, pienemmät b2b-yritykset pääsevät jo muutamilla kymmenillätuhansilla liikenteeseen.

Tutustu Eecon b2b-verkkokauppaan >>

Next article