”Potilastietojärjestelmiltä vaaditaan ehdotonta tietoturvaa ja –suojaa. Toisaalta olemme ylpeitä siitä, että meillä kukaan ei jää vanhentuneen teknologian vangiksi – järjestelmämme tulee kehittyä koko ajan uusien teknologioiden myötä. Tämä asettaa kovia vaatimuksia sekä meille että kumppaneillemme”, kertoo Acute-potilastietojärjestelmää kehittävän Acuvitec Oy:n toimitusjohtaja Janne Vainio.

Kohti Acusfääriä – ja sen yli. Acute-potilastietojärjestelmä on ollut tähänkin asti asiakkaan tarpeisiin räätälöitävissä, mutta uusi Acusfääri-konsepti mahdollistaa järjestelmän joustavan kytkemisen myös Acuten ulkopuolisiin sovelluksiin. Acusfääri on Acuten ulkopuolinen kehä, ekosysteemi, kokonainen asiantuntijaverkosto, jonka kyky palvella asiakasta on suurempi kuin yhdenkään yksittäisen toimijan. Tämän asiantuntijaverkoston avulla Acute-järjestelmää hyödyntävät kehitys- ja muutostarpeet pystytään Acusfäärissä toteuttamaan ennennäkemättömän ketterästi.

Konesalipalvelut osana Acusfääriä. DataCenter Finland toimii Vitecin konesalikumppanina ja ymmärtää kumppanuuden asettamat tiukat vaateet. DataCenter Finland teetti kesällä kyselytutkimuksen suomalaisten yritysten valmiuksista ja tietämyksestä uuteen tietosuoja-asetukseen liittyen. ”Kysely osoittaa selkeästi, että kotimaisuuden merkitys korostuu tietosuojavaatimusten kiristyessä. Uskon, että EU:n uusi tietosuoja-asetus luo uusia mahdollisuuksia kotimaisille it-palveluntarjoajille, ja tuo samalla tietysti parempaa suojaa yksittäisten ihmisten henkilötiedoille”, sanoo DataCenter Finlandin myyntijohtaja Antti Kivalo.

Acuvitec Oy on osa Vitec Software Groupia, Pohjoismaissa toimivaa ohjelmistotaloa, jolla on liiketoimintaa Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Vitec myy ja kehittää toimialakohtaisia ohjelmistotuotteita. Yrityksessä on noin 580 työntekijää ja konsernin liikevaihto on 70 miljoonaa euroa. Terveydenhuollon liiketoimintasektori toimii pääosin Tampereella 55 henkilön voimin.

DataCenter Finland tarjoaa kotimaisia korkean käytettävyyden palveluita yritysasiakkaille parhaalla asenteella. DataCenter Finland tarjoaa jatkuvuuspalveluita, pilvipalveluita sekä parasta konesaliasiantuntemusta. DataCenter Finland on voimakkaasti kasvava perheyhtiö, liikevaihto vuonna 2016 oli 12 miljoonaa euroa. Yhtiö työllistää 48 asiantuntijaa.