Seudulla on useita kuljetus- ja huolinta-alan yrityksiä, joiden toiminnan pääpaino on rautatieliikenteessä. Kouvola on lisäksi EU:n ainoa suomalainen liikenteellisen ydinverkon rautateiden terminaalikeskus. Ei siis ihme, että Kouvola on selvä ykkönen Pohjoismaiden ja Baltian maiden logistiikkakeskuksista! Sijoitus on Saksan logistiikkakeskusten liiton tekemästä viimeisimmästä vertailusta, jossa Kouvola sijoittuu 32. sijalle, kun vertailtiin 300 logistiikkakeskusta  30 eri maasta.

Kouvolan kaupunki ja kaupungin kehittämisyhtiö Kouvola Innovation Oy kehittävät logistiikka-aluetta tarkoituksenaan vahvistaa logistiikkatoimialan asemaa kaupungissa ja kuljetusmuotoa vaihtavien intermodaalikuljetusten toimintaedellytyksiä terminaalialueella.

 

Silkkitie tarjoaa nopean junayhteyden idän kauppaan

Idän kaupan kuljetuksiin ollaan avaamassa uutta Silkkitietä, säännöllistä konttijunayhteyttä Kouvolasta Zhengzhouhun. Junayhteys on herättänyt suurta kiinnostusta suomalaisissa vientiyrityksissä. Yrityksiä kiinnostivat erityisesti konttikuljetusten säännöllisyys, luotettavuus ja kustannukset.

”Tällä hetkellä kaikki on valmiina käynnistää konttiliikenne vaikka heti Kouvolasta Kazakstaniin, Kiinan osalta odotamme vielä viimeisiä järjestelyjä asiaan. Tavoitteena on käynnistää säännöllinen liikenne jo tänä vuonna. Reitin hinta on erittäin kilpailukykyinen”, kertoo kehittämispäällikkö Simo Päivinen Kouvola Innovation Oy:stä.

Kouvola Innovation Oy on allekirjoittanut yhteistyösopimukset venäläisen, kazakstanilaisen ja kahden kiinalaisen rautatiekeskittymän kanssa. Uuden junayhteyden ansiosta kuljetusmatka Pohjois-Euroopasta Aasiaan lyhenee noin 10 vuorokauteen.

Uuden reitin mahdollisuuksia esitellään Kouvolassa 28.9. 2017 Railforum 2017 –seminaarissa, jonne on odotettavissa logistiikka-alan toimijoita ympäri maailman. Tapahtumaan ennen 30.6. 2017 ilmoittautuneet pääsevät mukaan Early Bird –hinnalla. Ilmoittaudu siis heti osoitteessa: www.railforum.fi