– Kaikki lähti liikkeelle siitä, että huomasimme, kuinka hankalaa vaikkapa sopivan huoltokorjaamon tai varaosien löytäminen voi olla, kertoo Pasi Pohjala Eximap Oy:stä.

Ensimmäinen kokeiltu palvelu oli Kahan kanssa yhteistyössä toteutettu Calix-haku, jossa auton rekisterinumerolla voidaan hakea siihen sopivat Calix tuotteet. Palvelua lähdettiin aluksi kehittämään korjaamoiden ja autovaraosaliikkeiden tarpeisiin, mutta tällä hetkellä uusia ominaisuuksia kehitetään ensisijaisesti helpottamaan autoilijan arkea.

– Nyt palvelusta löytyy esimerkiksi polttoaineen kulutuksen seuranta, parhaat polttoaineen ostopaikat ja niiden hintatiedot sekä huoltokorjaamoiden tarjouksia, Pohjala kertoo.

Tankkauksen yhteydessä voi näppäillä puhelimeen tankatun määrän, polttoaineen hinnan ja kilometrit. Niiden pohjalta syntyy kustannusten seuranta ja esimerkiksi vertailutietoa automallin EU normien mukaiseen kulutukseen.

Muutamat korjaamot ovat jo ryhtyneet käyttämään AutoMopusta esimerkiksi vuosihuoltojen, renkaan vaihdon tai katsastustarkastusten tarjoamiseen. Markkinointi voidaan kohdistaa auton tietojen mukaan, jolloin se tulee autoilijalle oikeaan aikaan ja oikeasta aiheesta. Tämä myös tarjoaa autohuolloille ja varaosaliikkeille matalan kynnyksen digimarkkinoinnin aloittamiseen.

AutoMopus kehittyy autoilijoiden käyttökokemusten ja toiveiden pohjalta. Sovellus ja pilvipalvelu tulee sitä viisaammaksi, mitä enemmän sitä käytetään. Korjaamoita ja varaosaliikkeitä on jatkuvasti tulossa lisää ja laajentuminen muille Euroopan markkinoille on jo käynnistynyt.