Katso videot ja löydä sinulle sopiva ratkaisu:

www.raita.com
www.domestic-shop.com

Kapasiteetiltaan suuri, mutta kooltaan pieni BioBox-puhdistusjärjestelmä on ihanteellinen mökkiolosuhteissa.

– Loma-asunnon puhdistusjärjestelmän valinnassa kannattaa katsoa pitkälle tulevaisuuteen. Järkevä järjestelmä joustaa kohteen koon ja käyttöasteen mukaan, ei aiheuta päänvaivaa huoltotoimilla, eikä syö kukkaroa käyttökustannuksilla, ympäristötekniikkaan erikoistuneen Raita Enviromentin toimitusjohtaja Ilkka Raita vinkkaa.

BioBox on perinteistä maaperäkäsittelyä ympäristöystävällisempi ja helppokäyttöisempi.

– Puhdistusmenetelmä perustuu luonnon omaan biologiseen mikrobitoimintaan ja tapahtuu suodatinelementeissä, jonka mikrobit poistavat ravinteita pienessä tilassa tehostetusti. Kompakti puhdistusjärjestelmä pienessä tilassa reagoi nopeasti toimitusvaihteluihin, Raita sanoo.

– Lähellä maan pintaa toteutettava puhdistus edistää maaperän luonnollisen puhdistusprosessin jatkumista. Ympäristön kannalta on edullisempaa, ettei vesiä johdeta syvälle maaperään, Raita perustelee järjestelmän ekologisuutta.

 

Mutkatonta huoltoa ja kustannustehokkuutta

BioBox on helppo huoltaa itse mökkiolosuhteissa.

– BioBox huolletaan kerran vuodessa nostamalla suodattimet ylös puhdistettavaksi, jäte voidaan kompostoida ympäristöön. Huoltoon ei vaadita jokavuotista työleiriä turpeen ja sammaleen vaihtoon, Raita vertaa menetelmän käyttömukavuutta tyypillisiin maaperäjärjestelmiin.

– Mökkiolosuhteissa itse toteutettava huolto on ekologinen ja vähentää käyttökustannuksia. Monet puhdistusjärjestelmät vaativat säiliön tyhjentämisen ja kuljettamisen kunnalliselle puhdistamolle. Kuljetuksen järjestäminen mökkiolosuhteisiin voi olla haastavaa ja rasittaa kukkaron lisäksi myös ympäristöä, Raita jatkaa.

BioBoxin käyttökustannukset ovat minimaaliset.

– Suodattimet vaihdetaan 10-15 vuoden välein, eikä laite käytä sähköä. Puhdistusjärjestelmän käyttöikä voi olla jopa sata vuotta, Raita sanoo.