– Yksinkertaisimmillaan liiketoiminta-alusta voi olla matkapuhelin tai web-sivut. Matkapuhelimeen lähetetty virus voi haitata liiketoimintaa tai jopa estää liiketoiminnan harjoittamisen. Web-sivut on mahdollista kaapata, ja esittää niillä vääristävää tietoa yrityksestä, Bittium Wireless Oy:n teknologiajohtaja Klaus Mäntysaari kuvailee.

Tietoturvaan liittyvät uhat ovat lisääntyneet esineiden internetin (IoT) myötä, kun verkkoon liitetään yhä enemmän laitteita ja sovelluksia. Mäntysaari mainitsee IoT:n suurimpina tietoturvauhkina erilaiset haittaohjelmat ja bottiverkot.

– Rikolliset käyttävät niitä esimerkiksi rahankiristykseen ja yritysvakoiluun. Kaapattuja yrityssalaisuuksia voidaan käyttää väärin ja haitallisesti yrityksen kannalta.

Haittoihin voidaan varautua jo laitteen suunnitteluvaiheessa. Laitteet räätälöidään asiakkaan itse määrittelemiin käyttötilanteisiin, huomioiden ympäristöolosuhteet, käytettävyys, laitteen käyttöikä sekä tietoturvavaatimukset.

 

Bittium – tietoturvaratkaisut, joihin voit luottaa

Bittium suunnittelee laitteita ja ratkaisuja, joissa otetaan huomioon koko tietoturva-arkkitehtuuri – laitteen mekaaninen tietoturvallisuus sekä käyttöjärjestelmän ja ohjelmistojen tietoturvallisuus. Mäntysaaren mukaan Bittiumilla on muun muassa pitkä kokemus taktisen viestinnän tiedonsiirtojärjestelmien kehittämisestä Puolustusvoimille.

– Voisi sanoa, että tietoturva on yrityksemme DNA:ssa. Bittiumilla tuotteiden ja järjestelmien suunnittelu tapahtuu tietoturvallisissa tiloissa, tietoturvakoulutetun organisaation avustuksella.

Bittium tarjoaa asiakkailleen tietoturvallisia viestintä- ja liitettävyysratkaisuja. Tuotevalikoimaan kuuluu muun muassa maailman tietoturvallisin älypuhelin, Bittium Tough Mobile.  Yritys tutkii ja kehittää myös tekoälyyn pohjautuvia tietoturvaratkaisuja, jotka tulevaisuudessa edelleen parantavat tietoturvaa.