Globaali Suomesta johdettu foorumi on avoin kaikille toimijoille mobiiliteknologian startupeista kansainvälisiin pankkeihin.

Mobey Forumissa päämäärä on yhteinen: ideoida, jakaa ja analysoida tietoa ja kehittää niistä uusia innovaatioita.

– Työryhmissä on viime vuosina työstetty ennakoivaa analytiikkaa, Big Dataa ja biometriikkaa. Ryhmien innovoimat keksinnöt menevät jäsenistössä niille, jotka ensimmäisenä lähtevät ideoita kehittämään, toimitusjohtaja Sirpa Nordlund Mobey Forumista kertoo.

 

Asiakaskokemus helpoksi

Pankeilla on valtavasti tietoa asiakkaista. Tiedon analysointi ja jalostaminen luovat uudenlaisia asiakaslähtöisiä palveluita ja tuotteita.

"Useimmat eivät tarkalleen tiedä, mihin heidän rahansa kuluvat. Talousajatteluun kasvattaminen on hyvä asia."

Pankit, jotka ovat oivaltaneet mobiili- ja robottiratkaisujen mahdollisuudet, ja kehittävät sitä nyt, ovat huomisen voittajia, Nordlund ennustaa.

Näkemys pankkisektorin murroksesta on yksiselitteinen. Ihmiset siirtyvät niiden palveluiden käyttäjiksi, mitkä ovat helppoja käyttää ja palvelevat heidän tarpeitaan. Esimerkkinä siitä on henkilökohtainen talousohjaus. Siinä henkilön rahankäyttöä analysoidaan ja hänen niin toivoessa, häntä opastetaan kurinalaisempaan taloudenpitoon.

– Tulevaisuuden mobiilipankki sanoittaa raha-asioita. Me emme ole oppineet puhumaan rahasta, sen mahdollisuuksista ja säästämisestä. Useimmat eivät tarkalleen tiedä, mihin heidän rahansa kuluvat. Talousajatteluun kasvattaminen on hyvä asia.

 

Superäly uudistaa käyttökokemuksen

Finanssisektorilla kuluttaja on arvokas asiakaskokemuksineen. Teknologian yhdistäminen asiakastiedon analysointiin ja mobiilisovelluksella kanavaksi asiakkaalle kehittyy entisestään. Se helpottaa arkea ja auttaa asiakasta arvojen mukaisiin valintoihin, kuten jätänkö pullan pois kahvilassa ja säästän sekä rahaa että terveyttä, tai ohjaanko pullasäästön vaikkapa varainhankintaan.

Asiakaspalvelussa Juttubotti, ChatBot, vastaa kysymyksiin: robotti tunnistaa samanlaiset kysymykset ja vasta niihin opettamalla samalla itseään. Saumattomasti toimiva äänitunnistus on superälyn seuraava askel.

Superäly nousee arvaamattomaan arvoon, kun teknologia ottaa sen koko voimalla käyttöön.

 

Rajapinnat avautuvat 2018

Kilpailutilanne pankkisektorilla kiristyy entisestään, kun Euroopan komission tekemä PSD2, Payment Services Directive 2, astuu voimaan 2018. Se tarkoittaa sitä, että kuluttaja voi antaa luvan kolmannelle, ulkopuolisille toimijoille, omiin tilitietoihinsa ja tekemään maksuja puolestaan. Tulevaisuus on, että pankkien tietoihin pääsee kohdennetusti kuka vain, joka voi hyödyntää ja tarjota asiakkaalle hänen kuluttajakäyttäytymistä vastaavia palveluita ja tuotteita. Palveluntarjoaja voi olla vaikkapa Apple.

Rajapintojen yhdistäminen avaa lähes rajattomat puitteet palvella ja tarjota räätälöityjä palveluita asiakkaalle. Pankkisektori on toimiala, jossa tietoturva on perinteisesti hyvin suojattu ja asiakas luottaa pankkiin. Sen vuoksi pankkien tarjoamien palveluiden ympärille on turvallista rakentaa uutta.

Pankkimaailma on ottanut jättiloikan mobiiliratkaisuillaan muutamassa vuodessa. Siitä voi aidosti olla ylpeitä.