Rosetan avaruusluotaimesta Muonion älytiehen ja suomalaisen start-up yritys Popit:n pillerimuistuttajaan – Arrow Electronics on monessa mukana. Suomessa moni edistyksellinen yritys on jo ottanut IoT:n mukaan liiketoimintaansa ja takoo sillä miljoonia. Arrow haluaa tuoda kaikki suomalaiset yritykset mukaan tähän kehitykseen.

Arrow on teknologiajakelija, jolla on paljon osaajakumppaneita eri aloilta – ja näin ollen taito ohjata asiakkaat ei ainoastaan oikean teknologian vaan myös tarvittavien osaajien pariin. Ja näin innovaatioista tulee konkretiaa.

Arrow Electronics on valtaväestölle tuntematon, mutta yritys on toiminut Suomessa jo 40 vuoden ajan ja työllistää noin 100 ihmistä. Arrow tarjoaa elektroniikan ja tietotekniikan tuotteita, ratkaisuja ja palveluita teollisen ja kaupallisen alan toimijoille maailmanlaajuisesti. Suomen toiminta on osa globaalia Arrow Electronicsia, joka on perustettu vuonna 1935.

Yhteispeliä – IoT:n saralla kukaan ei pärjää yksin / tarvitaan kaikkia?

Arrow on alansa jättiläisiä. Yritys pääsi sijalle 118 The Fortune 500 listauksessa ja työllistää maailmanlaajuisesti noin 20 000 työntekijää ja edustaa yli 900 teknologiavalmistajaa.

Noin 100 maassa toimiva Arrow on ainoa teknologiajakelija maailmassa, jolla on kaikki tarvittavat osat IoT-ketjussa. Arrow koostuu neljästä liiketoimintayksiköstä, joiden toiminta keskittyy elektroniikan komponenteista sulautettujen järjestelmien kautta IT-ratkaisuihin ja pilvipalveluihin sekä laitteiden elinkaarenhallintaan.

Arrow on luonut yhdessä markkinoiden johtavien IT- ja elektroniikkatoimijoiden sekä alan parhaiden IoT-osaajien kanssa globaalin ekosysteemin, josta löytyy vaadittava teknologia ja tietotaito vaativammankin IoT-projektin toteutukseen. Ilman ekosysteemejä ja yhdessä tekemistä ideat eivät voi muuttua toimiviksi, konkreettisiksi kokonaisuuksiksi.

 

Arrown globaali ekosysteemi näkyy ja toimii Suomessa

Arrown edustamat teknologiavalmistajat ovat osa myös Suomessa toimivaa verkostoa, johon kuuluvat olennaisesti myös kotimaiset IoT-osaajat.

Suomessa Arrown kanssa yhteistyötä tekee niin laitesuunnitteluun ja yhteysteknologioihin keskittyneet toimijat kuin myös IT-puolen osaajat, jotka tarjoavat muun muassa analytiikkaan, pilvipalveluihin ja tietoturvaan keskittyviä palveluita.

IoT:llä tehdään yrityksissä jo paljon. Seuraavaksi Arrow haluaa auttaa kaikkia yrityksiä onnistumaan ekosysteeminsä avulla. IoT:n ottaminen osaksi liiketoimintaa on valtava mahdollisuus mille tahansa yritykselle.

 

Dataa päätöksentekoon – kumppanin esimerkki IoT:n hyödystä

Yksi Arrown ekosysteemin kumppaneista on suomalainen Houston Analytics.

Houston Analytics on analytiikkatalo, joka tuo datan liiketoiminnan päätöksentekoon sekä tarjoaa ennakoivan analytiikan, AI:n ja tiedolla johtamisen ketterät ratkaisut palveluineen.

– Meillä IoT on alkumetreistä alkaen ollut toimintamme ytimessä. Olemme saaneet hyviä kokemuksia esimerkiksi paperiteollisuudesta. Sensoridatan analysoinnin avulla paperikoneen huoltoväliä on voitu pidentää lähes viidenneksellä. Datan hyötykäytön tuloksena asiakkaidemme palveluliiketoiminta on lisääntynyt ja pito asiakkuuksiin on parantunut, Houston Analyticsin CEO Antti Syväniemi kiteyttää.

Ekosysteemistä Arrow löytää oikean kumppanin kullekin yritykselle, jotta asiakas saa IoT:n mukaan ottamisesta itselleen juuri oikean hyödyn.

 

IoT Summit 31.5.2018 @Vantaa

Maailmalla IoT:n avulla taotaan jo miljardeja – Suomessakin jo miljoonia. Tule IoT Summittiin selvittämään, kuinka se olisi mahdollista myös sinun yrityksellesi. Kolmatta kertaa järjestettävä IoT Summit kokoaa saman katon alle markkinoiden johtavat teknologiavalmistajat sekä Suomen kovimmat IoT-osaajat ja palveluorganisaatiot.

Äly tunkeutuu jo paperiin ja autoihin. Tapahtuma tuo esille uusimmat teknologiat sekä konkreettisia esimerkkejä ja kokemuksia markkinoita mullistaneista ratkaisuista. Paikalla voit tutustua esimerkiksi Muonion älytiehen ja kuskittomiin autoihin. Keynote-puheenvuoroissa esillä Stora Enso, Liikennevirasto sekä Microsoft. Lisätiedot ja ilmoittautumiset

www.iotsummit.fi