Matkustajalle älykäs joukkoliikenne tarjoaa paremman matkakokemuksen ja aikasäästöjä. Joukkoliikenteen käyttöä helpottavat vauhdilla kehittyvät ja yhä henkilökohtaisemmat mobiilipalvelut.

– Reaaliaikainen ajoneuvojen seuranta ja saapumisennusteet helpottavat matkan suunnittelua ja matkantekoa. Informaatio on avainasemassa: kun matkustaja tietää milloin hänen ajoneuvonsa saapuu pysäkille, jää turha odottelu pois ja aikaa säästyy.

Tulevaisuudessa maksutavat monipuolistuvat.

– Matkakortin rinnalla mobiilimaksamisen rooli kasvaa ja lähivuosina todellisuutta voi olla myös tunnistepohjainen matkustaminen. Tällöin verkossa ostetaan matkustusoikeus, joka todennetaan liikennevälineessä esimerkiksi matkakortilla tai etäluettavalla pankkikortilla, Vanhanen sanoo.

 

Älykäs joukkoliikenne vähentää ympäristökuormaa

Joukkoliikenteellä on erittäin suuri merkitys osana toimivaa kaupunkiliikennettä. Ruuhkahuipussa henkilöauton matkustajamäärä on keskimäärin 1,3 henkeä. Yhteen täyteen pakattuun metrojunaan mahtuu 700 henkilöauton matkustajamäärä.

– Kun ihmiset käyttävät joukkoliikennettä, vältetään katuinfrastruktuurin kasvattamisen tarve ja kaupunkiympäristö säilyy ihmisläheisenä ja viihtyisänä.
Joukkoliikenne on ollut monin tavoin älykästä jo pitkään.

Satelliittipaikannus ja kuljettajaa opastava ajoneuvopääte ovat esimerkkejä suuresta määrästä tekniikkaa, jota perusbussissakin jo on. Liikennevaloetuuksia on osalle joukkoliikennevälineistä tarjottu jo 15 vuoden ajan. Ne sujuvoittavat joukkoliikennettä ja vähentävät siten ympäristökuormaa.

Vanhasen mukaan tulevaisuuden joukkoliikennettä tehostaa myös liikennetilanteeseen ja säätilaan sopeutuva liikenteenohjaus sekä autonomisten ajoneuvojen tarjoamat mahdollisuudet.

– Tämän myötä julkisesta liikenteestä tulee myös kustannustehokkaampaa.

 

Joukkoliikenne tärkeä osa MaaS-maailmaa

Tulevaisuudessa se, mikä mielletään joukkoliikenteeksi, tulee muuttumaan. Erilaiset jaettuja kyytejä tarjoavat konseptit todennäköisesti kasvattavat suosiotaan.
Vanhanen uskoo, että osa kuluttajista on halukkaita siirtymään tilanteeseen, jossa liikkumista ostetaan oman tarpeen mukaisena palveluna (Mobility as a Service, MaaS).

– Suomi on tässä edelläkävijän roolissa ja olemme nähneet erittäin mielenkiitoisia avauksia suomalaisten yritysten taholta. Esimerkiksi MaaS Global Whim  ja Tuup ovat palveluillaan olleet luomassa uusia liiketoimintakonsepteja.

Älyliikenne mahdollistaa tulevaisuudessa entistä paremmin sen, että saman matkan voi tarpeesta ja tilanteesta riippuen tehdä monia eri liikennevälineitä tai kulkutapoja käyttäen.

– Kynnys kokeilla ja käyttää joukkoliikennettä on matala, kun taskussa on reittioppaan kaltainen henkilökohtainen matka-assistentti. Toivon, että tulevaisuudessa jokaisen matkan takana olisi aina pieni aktiivinen kulkutapavalinta, Vanhanen toteaa.

Uusi reaaliaikainen reittiopas julkaistaan helmikuussa 2017. Koekäytä reittiopasta osoitteessa: beta.reittiopas.fi.