Verkkoon kytkettyjä IoT-laitteita arvioidaan olevan tällä hetkellä noin 7 miljardia.

– Meillä on jo kauan ollut käytössämme ihmisten internet, ja nyt kovaa vauhtia tuloaan tekee esineiden internet, markkinointipäällikkö Jarno Tervo Rohde & Schwarz Finland Oy:stä sanoo.

Etäisyydestä ja suorituskyvystä riippuen langattoman kytkennän mahdollistamia teknologioita on kymmeniä – muun muassa Bluetooth, WLAN ja matkapuhelinverkot.

Tervon mukaan IoT-laitteiden kehittäminen ei olisi mahdollista ilman mittauslaitteita. Näillä laitteilla muun muassa verifioidaan, että IoT-laite toimii suunnitellulla tavalla.

– Samalla varmistetaan, että laite on kyberturvallinen ja täyttää sille asetetut yleiset standardit. Tärkeintä on varmistaa, että se toimii luotettavasti koko elinkaarensa ajan.

 

Kokemus ratkaisee

Verkkoon kytkettyjen IoT-laitteiden määrä kasvaa jatkuvasti, ja jokainen uusi laite pitää suunnitella, kehittää ja valmistaa.

– Ericssonin ennustuksen mukaan laitteita on viiden vuoden kuluttua jo 18 miljardia. Tähän asti kytketyistä laitteista moni on testattu meidän laitteillamme, Tervo sanoo.

IoT:n myötä langattoman yhteyden ottavat käyttöön kymmenet tuhannet uudet yritykset, joilla ei välttämättä ole lainkaan kokemusta langattomasta teknologiasta.

– Langattoman teknologian edelläkävijöinä meidän osaamisemme ja kokemuksemme on jopa maailman mittakaavassa ainutlaatuista, Tervo korostaa.

– Siksi olemme IoT-laitteiden valmistajille paras mahdollinen kumppani – olivatpa he sitten startupeja, joilla ei ole kokemusta langattomasta teknologiasta tai maailman suurimpia mobiiliverkkojen ja laitteiden valmistajia.

 

Rohde & Schwarz Finland Oy

  • Johtava elektroniikan mittauslaitteiden ja -järjestelmien toimittaja langattomien laitteiden suunnittelijoille, valmistajille ja ylläpitäjille.
  • Perustettu vuonna 1933.

www.rohde-schwarz.com